Hecht jij waarde aan merkkleding en merkschoenen?

Op school hebben we vroeger wel eens klasgenootjes gehad die iedere dag het klaslokaal binnen kwamen lopen in merkkleding en merkschoenen. Vooral vroeger werd er wel eens veel aandacht aan geschonken en begon je zelf ook maar te sparen. Des te ouder je wordt des te meer je begint te dragen waar je je echt goed in voelt, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Of dit nu merk is of niet, dat maakt voor jou niet (meer) uit.

Waarom was het zo belangrijk?

Ben je wel eens benieuwd waarom merkkleding en merkschoenen soms zo belangrijk gevonden wordt onder jongeren? Vaak heeft dit te maken met onzekerheden. Vrij weinig van ons hebben dan al ondervonden hoe we zelfverzekerd in onze kleding en schoenen staan. Merkkleding kan dan helpen om ondanks de onzekerheden toch een deel van zekerheid uit te stralen.

Net als vroeger een teken van rijkdom

De zekerheid die uitgestraald wordt bij het dragen van merkkleding en merkschoenen is vooral de zekerheid van welzijn. De kleding is kwalitatief goed en vaak straalt het ook uit dat je uit een rijke familie komt. Zoals dat in de geschiedenis ook altijd het geval is geweest. Was je dik? Dan had je een goed inkomen. Nu uit zich dat op andere manieren.

Merkkleding en merkschoenen maakt trots

Vaak zit er een prijskaartje aan de kwalitatief goede merkkleding en merkschoenen. Dit heeft zowel een positieve als negatieve kant. Het is namelijk wel een hap uit je portemonnee, maar als je het eenmaal hebt gekocht, dan ben je zo trots als een pauw. Je hebt hier namelijk voor gespaard, als je het zelf koopt, en dit is jouw beloning voor het harde werken van de afgelopen maanden. Zorg er wel voor dat je voor een merk gaat waar je zelf ook blij van wordt, hiervoor mag je best even op onderzoek uitgaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + drie =