Het belang van zomerbanden

De autobanden zijn een van de belangrijkste onderdelen van een auto. De Juiste autobanden zorgen ervoor dat het water en vuil op de juiste manier worden afgevoerd en daardoor voor een betere grip op het wegdek zorgen. In vergelijking met winterbanden die onder de 7 graden Celsius het best hun werk doen presteren zomerbanden het best boven de 7 graden Celsius. Daarnaast zit er natuurlijk verschil in de kwaliteit van winterbanden en zomerbanden. Ook worden per merk-type auto andere banden maten toegepast, en is daarnaast de topsnelheid van de auto van belang. Het is dan ook belangrijk om originele banden te gebruiken. Om zo de beste grip en wegligging te behalen.

Van winterbanden naar zomerbanden

Als de temperatuur van het wegdek weer boven de 7 graden Celsius uitkomt gaan de meeste autobezitters weer over naar zomerbanden. Toch zien we in de zomermaanden regelmatig auto’s rondrijden met winterbanden. Dit is in de meeste gevallen herkenbaar aan de zwarte velgen waarop de winterbanden zijn gemonteerd. De originele velgen van een auto zijn vaak aluminium velgen of velgen met daarbij de behorende wieldoppen.

Langer doorrijden op winterbanden

Winterbanden zijn zoals eerder aangegeven, ontwikkeld om te presteren bij temperaturen onder 7 graden Celsius. Als er in de zomermaanden wordt doorgereden op winterbanden zal de grip dus sterk afnemen. Dit zal invloed hebben op de wegligging en remweg. Daarnaast zal een winterband bij temperaturen ver boven de 7 graden Celsius, vele malen sneller afslijten en zal het brandstofverbruik toenemen. Het is dus gezien de veiligheid en kosten niet verstandig om in de zomermaanden met winterbanden te blijven doorrijden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 10 =