Uitgelicht: 5 opvallende voetbalstadions in Europa!

VoetbalreizenXL heeft voor jou het excentriekste stadion van Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland op een rijtje gezet. Bezoek jij een van deze stadions?

Stadion Tottenham Hotspur (Nieuw)

Vanaf het seizoen 2018/19 zal Tottenham Hotspur haar thuiswedstrijden gaan spelen in een gloednieuw stadion. Het Tottenham Hotspur Stadium zal plaats bieden aan een slordige 62.000 supporters.

Met de intrek in het nieuwe stadion willen de Spurs zich definitief scharen tussen de absolute top van de Engelse Premier League.

Sky walk op 40 meter hoogte

Indrukwekkend aan het nieuwe stadion van de Spurs is de optie om vanaf het dak van het stadion de stad te overzien. Op het dak komt een plateau waar de bezoeker een schitterend uitzicht heeft over de noordzijde van Londen.

Boek je een voetbalreis naar Tottenham Hotspur, vergeet dan niet om een stadiontour bij te boeken zodat je het splinternieuwe stadion vanaf 40 meter hoogte kan bekijken.

Verwisselbaar veld

Opvallend aan de grasmat in het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur is dat deze voor zowel voetbal als NFL wedstrijden geschikt moet zijn. Het bedrijf SCX heeft hier een innovatief systeem voor ontworpen waardoor het stadion geschikt is voor zowel voetbal als NFL.

Het systeem kan via een rails het voetbalveld intrekken en het NFL tevoorschijn laten komen.

Estadio Wanda Metropolitano – Atlético Madrid

Sinds het seizoen 2017/18 speelt Atlético Madrid in het Estadio Wanda Metropolitano. Begin jaren negentig werd het stadion al als atletiekstadion gebouwd. Het stadion was bedoeld voor het WK atletiek van 1997 en de Olympische Spelen van 2016.

Tot grote teleurstelling werden beide evenementen toebedeeld aan respectievelijk Athene en Rio de Janeiro. In 2013 kocht Atlético Madrid het stadion van de gemeente Madrid en maakte er een werkelijk schitterend bolwerk van.

Het afscheid van Estadio Vicente Calderon werd door veel supporters als enorm heftig ervaren, maar zo langzamerhand begint men te wennen aan de nieuwe thuishaven van Atlético Madrid.

Stade Vélodrome – Olympique Marseille

Olympique Marseille speelt in het Stade Velodrome haar thuiswedstrijden voor bijna 70.000 supporters. Het stadion kreeg in 2014, voor het EK voetbal van 2016 in Frankrijk, haar laatste renovatie.

Er kwam destijds onder meer een dak op het stadion en het aantal zitplaatsen werd nogmaals uitgebreidt.

Het Stade Velodrome wordt gekenmerkt door het feit dat het stadion maar uit één ring bestaat. De diverse ultra groepen die Olympique Marseille rijk is zorgen voor een unieke ongeziene sfeer.

Allianz Stadium – Juventus

Het stadion van de meest succesvolle club van Italië. Dan verwacht je ook het grootste stadion, dan wel een van de grootste stadions, van Italië. Maar niets is minder waar.

Het stadion van La Vecchia Signora biedt slechts plaats aan zo’n 41.000 supporters. Even ter vergelijking, FC Barcelona heeft een stadion wat plaats biedt aan bijna 100.000 (!) supporters.

Het stadion van Juventus is niet zonder reden zo klein. In eerste instantie zou het stadion veel groter worden. Supporters dachten echter dat het een leeg en sfeerloos stadion zou worden. Daarom is er gekozen voor een maximale capaciteit van 41.000 supporters.

Een tour door het stadion in combinatie met een bezoek aan het Juventus museum is een echte aanrader en geeft een goed beeld van deze schitterende club.

Allianz Arena – Bayern München

Ook het stadion van Bayern München is, net als het Juventus stadion, deels gefinancierd door verzekeringsmaatschappij Allianz. In tegenstelling tot het stadion van Juventus is het stadion van Bayern wel van wereldformaat. Ruim 75.000 uitzinnige Duitse supporters staan achter de club uit Zuid-Duitsland.

Het stadion van Bayern München wordt gekenmerkt door de zeer indrukwekkende buitenkant van het stadion. De witte ronde buitenkant wordt namelijk rood verlicht wanneer Bayern München speelt. Wanneer stadsgenoot 1860 München echter speelt dan is de buitenkant van het stadion blauw gekleurd.

Aangezien 1860 München afgelopen seizoen is gedegradeerd naar het vierde niveau van Duitsland zal deze club vanaf nu uitwijken naar het traditionele Grünwalder Stadion.

Voor Bayern München betekent dit dat de club nog als enige gebruik zal maken van de Allianz Arena. De eerste plannen om het stadion een echte Bayern-look te geven zijn inmiddels gepresenteerd.

Voetbalreizen naar een van bovenstaande stadions boek je eenvoudig via VoetbalreizenXL. Dé specialist in voetbalreizen en voetbaltickets naar diverse Europese competities als de Premier League, Bundesliga, Primera Division, Serie A en o.a. Ligue 1.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 20 =