Vijf toffe dingen om in Nederland te doen

Niet op vakantie deze zomer? Geen zorgen in Nederland zijn genoeg toffe dingen te doen. Als je inspiratie zoekt zit je hier goed. Hier vind je een aantal leuke dagbestedingen voor in eigen land.

Windsurfen in Zeeland

Vergeet het strand op Ibiza in Nederland kan jij je ook prima vermaken op het strand. Wat dacht je van windsurfen? Zeeland is de ideale plek om dit eens uit te proberen.

Hier staat vaak genoeg wind wat natuurlijk goed van pas komt bij het windsurfen. Is de zee iets te ruw dan kan je altijd nog op het Veerse Meer terecht.

Grotten onder Maastricht

Ga eens onder de grond. Doe een tripje in de grotten onder de Sint-Pietersberg in Maastricht. Als je niet bang bent in het donker is dit een tof avontuurlijk uitje waar je unieke bezienswaardigheden ziet.

Zo is er een eeuwenoude schuilplek van de bewoners van Sint Pieter en je vindt hier ook een kluis die dient als rijksbewaarplaats.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit zelfs de schuilplaats waar ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt bewaard bleef.

Door de grachten van Leeuwarden

Verruil de Amsterdamse grachten een keer voor de grachten van het Friese Leeuwarden. Een sloep huren met vrienden is een leuke dagbesteding. Kies een mooie zomerse dag uit om een boot te huren in Friesland, stop wat drankjes in een koeltas en good to go.

Er zijn verschillende routes te varen rondom Leeuwarden bijvoorbeeld de Prinsentuinroute, Potmargeroute of stap de boot in zonder plan en ga lekker varen.

Foodhallen Amsterdam

Rotterdam is niet de enige stad die een hal heeft waar heerlijk gegeten wordt. Amsterdam heeft namelijk de Foodhallen. In Amsterdam-West vind je aan het Ballemyplein de indoor foodmarkt. Sushi, burgers of kleine kaasjes voor iedereen is hier wel iets te eten vinden.

Wil je een goed plekje bemachtigen? Ga dan voor etenstijd die kant op, zodat nog niet alles bezet is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vijf =