Wat is een spray park

Een Spray park is een interactieve waterspeelplaats die meestal in de buitenomgeving van een zwembad is gesitueerd. Waterplezier voor kinderen vanaf een jaar of 4. Attributen als tuimelemmers, waterkanonnen en waterbogen zorgen voor spannende elementen in het zwembad. Avontuurlijke watergevechten en plezier staan voorop, wanneer kinderen in dit kinderwaterparadijs vertoeven. 
Voor de kids is dit het ultieme speelplezier.

Maar ook voor de papa’s en mama’s is dit een spetterfestijn, waar naar hartenlust samen met je kind aan kan worden meegedaan. Een veilige manier van spelen en ravotten. Kinderen worden gestimuleerd om de hele dag te spelen en te bewegen.

De zwembaden die een waterspeeltuin hebben laten aanleggen krijgen meer bezoekers in het zomerseizoen, omdat kinderen steeds weer terug willen naar dit avontuurlijke waterfeest.

De attributen

Een spraypark is een waterspeelplaats die voorzien is van een waterdoorlatende vloer. Op deze vloer zijn de spelonderdelen aangebracht.

Deze onderdelen vormen de waterspeeltuin en geven de kinderen alle uitdagingen om met water bezig te zijn.

Bogen

Een grote boog heeft 2 poten die 3 meter uit elkaar staan. Op 185 cm hoogte is een smiley tuimelaar aangebracht die, wanneer deze vol zit, om tuimelt en water uitgiet.

Het moment dat het water uit de smiley giet is niet te bepalen voor kinderen. Dit geeft steeds weer spannende momenten.

Palen

Gebogen spraypalen spuiten regelmatig water uit de kromme buis bovenaan de paal.

Deze palen kunnen dubbel zijn en al of niet voorzien zijn van een dierfiguur.

Bollen

Uit een grote bol die op de vloer van de waterspeeltuin is bevestigd, spuit regelmatig water. Ook zijn er bollen op buizen die hetzelfde effect hebben.

Tuimelemmers

Tuimelemmers geven een spannend plezier, omdat deze om tuimelen wanneer de emmer vol met water zit. Het is spannend om het moment af te wachten.

De watertafel

Kinderen spelen dolgraag met water. De watertafel is op stahoogte van een kind en geeft een vermakelijke en veilige manier van spelen. Vooral voor de kleinere kinderen is dit dé manier om samen te spelen.

Een watertafel geeft de gelegenheid om met je eigen speelgoed, zoals bootjes etc., jezelf te vermaken.

Shooters

Aan de waterschieters wordt enorm veel plezier beleeft. De automatisch spuitende bollen, kunnen door de kinderen zelf worden gedraaid en op een bepaald doel worden gericht.

Bovenstaande objecten kunnen nog worden uitgebreid met de watergoot, de buikschuifbaan en de ground sprays. Een waterspeeltuin heeft grote aantrekkingskracht op kinderen dus er zal door zo’n Spray park, meer bezoekers worden getrokken.

Maatwerk

Zwembaden willen soms ook maatwerk. Er zijn talloze oplossingen te bedenken die voor elk zwembad de juiste keus kan zijn.

Karakter

Een zwembad met karakter heeft attributen die andere zwembaden in de omgeving niet hebben. De Spray parks zullen, zeker de gezinnen met kinderen, lokken om met het hele gezin een dag van het zwembad te genieten.

Zijn de gezinnen eenmaal binnen dan zullen de kinderen alle leuke dingen aan een waterspeeltuin ontdekken en steeds weer willen terugkeren naar deze plek.

Bron: laatdespelenbeginnen.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 2 =